Facebook hesabını kalıcı olarak silmek!

Facebook hesabı nasıl silinir? Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi:

  • Adım #1: Buradaki Facebook hesap silme linki ile işlem sayfasını açın.
  • Adım #2: Facebook hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Adım #3: “Bilgilerini indir” butonu ile hesabınızdaki kayıtlı paylaşımları indirebilirsiniz.
  • Adım #4: Altta göreceğiniz “Hesabı sil” butonuna tıklayın.
  • Adım #5: Facebook hesap şifrenizi girin.
  • Adım #6: “Devam” butonuna tıklayın.
  • Adım #7: “Hesabı sil” butonuna tıklayarak işlemi onaylayın.
  • Adım #8: İşlem tamam.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Silmek istediğiniz Facebook hesabınıza 30 gün içinde yeniden giriş yapmadığınız ve Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini iptal etmediğiniz takdirde, Facebook hesabınız kalıcı olarak sicek. Hesabı aktive etmemek için Facebook hesabınızla giriş yaparak kullandığınız diğer uygulamalar ile olan bağlantıyı da kesmelisiniz.

Eğer Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi yerine hesabı geçici olarak devre dışı bırakmak istiyorsanız Facebook hesap silme linki üzerinden ulaşacağınız sayfadaki “Hesabı dondur” butonunu kullanarak dilediğiniz zaman açmak üzere Facebook hesabınızı dondurabilirsiniz. Bu işlem sonrası kimse hesabınızı göremez ve sizinle iletişime geçemez ama bilgileriniz kaybolmaz.

Facebook uygulamalarını silme:

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Pek çok internet sitesine ve uygulamaya kayıt olurken “Facebook ile kayıt ol” butonu görebilirsiniz. Facebook hesap bilgilerinizle kolayca kayıt olduğunuz bu internet sitesi ve uygulamalara hesabınızı sildikten sonra giriş yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Böyle bir durumun önüne geçmek için Facebook hesap bilgilerinizle giriş yaptığınız internet sitesi ve uygulamalardaki hesap bilgilerinizi değiştirmelisiniz. Aynı şekilde silmek istediğiniz Facebook hesabınızı aktive etmemek için de diğer uygulamalar ile hesabınızdaki bağlantıyı kesmelisiniz.

Facebook internet sitesinden ya da iPhone () ve Android cihazlarınızdaki Facebook mobil uygulamaları üzerinden hesabınızla bağlantılı uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulama Ayarları’na girerek burada tüm bağlantıları görebilir, düzenleyebilir ya da kaldırabilirsiniz.

Facebook hesabı silinince ne olur?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini Facebook hemen uygulamaz. Kullanıcıya 30 günlük bir süre tanır. 30 gün içerisinde hesap bilgilerinizle yeniden giriş yaparak ve silme işlemini iptal ederek Facebook hesabınızın kalıcı olarak silinmesini engelleyebilirsiniz.

Facebook kalıcı hesap kapatma konusunda kararlıysanız, 30 günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir ve bir daha hesabınıza ulaşamazsınız. Fakat hesabınızdaki bilgiler, paylaşımlar gibi veriler Facebook sunucularında 90 gün daha saklanmaya devam eder.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Yöneticisi olduğunuz Facebook sayfaları ve grupları da hesabınızla birlikte silinir. Eğer bu sayfaların ve grupların silinmesini istemiyorsanız silme işleminden önce bu gruplara ve sayfalara yeni bir yönetici eklemelisiniz.

Facebook’ta içinde olduğunuz ama hesabınıza dahil olmayan Messenger mesajları gibi veriler silinmez. Yani, arkadaşlarınızla ya da diğer Facebook hesaplarıyla yaptığınız görüşmeler hesabınız silinse bile karşı tarafta kayıtlı durumda kalabilir. Aynı şekilde “Herkese açık” olarak yaptığınız paylaşımlar Facebook’ta kalabilir, aa motorlarında ya da üçüncü kişilere ait internet sitelerinde görünebilir.

Facebook hesabınız silinse bile bilgilerinizi saklıyor mu?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Bu soruya kesin olarak “Hayır” yanıtı vermek mümkün değil. Silme işlemi sonrası 30 gün içinde giriş yapmazsanız hesabınız siliniyor ve sonra 90 gün daha bilgileriniz saklanıyor. Toplam 120 gün sonunda Facebook hesabınıza ait tüm bilgiler siliniyor, fakat hesabınıza bağlı olmayan bilgiler hala internet dünyasında görünür olabilir.

Bazı Facebook gruplarında yaptığınız paylaşımlar ve diğer kullanıcılara gönderdiğiniz mesajlar saklı kalabilir. Aynı şekilde “Herkese açık” olarak yaptığınız paylaşımlar da aa motorlarında ya da üçüncü kişilere ait internet sitelerinde görünebilir.

Benzer bir veri saklama konusu kullanıcı alışkanlıkları için de geçerli. Özellikle mail adresinizle kayıtlı olduğunuz Facebook hesabı üzerinden giriş yaptığınız diğer internet sitelerindeki alışkanlıklarınıza dair veriler saklı kalabilir. Örnek vermek gerekirse yeni bir Facebook hesabı açtığınızda ya da reklamlarında eski kullanıcı alışkanlıklarınızla ilişkili tanıtımlar görebilirsiniz.

Neden “Facebook hesabımı silmek istiyorum”?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook, kurulduğu 2004 yılında beri en çok kullanıcıya sahip ve en bin platformlarından bir tanesi. Bazı kullanıcılar için yeri ayrı olsa, günümüzde Facebook yerine tercih edilen pek çok yeni platformu var. Bu kadar çok muadili bulunan Facebook’un liği de giderek azaldı.

Facebook hesabınızı silme nedenlerinden biri eski liğinde olmaması olabilir. Yenilikleri oradan takip edemiyor, sosyalleşemiyor ya da platform artık sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa ve aktif bir kullanıcı değilseniz Facebook hesabınızı silmemeniz için bir neden yok. Akıllarda oluşan diğer bir sorun ise güvenlik problemleri.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Son yıllarda yaşanan büyük skandallardan sonra kullanıcılar artık Facebook’a eskisi kadar güvenmiyorlar ve bu nedenle de hesaplarını silmek istiyorlar. Elbette, bu konuda hak verilmeli fakat unutmayın; Instag ve WhatsApp’ın sahibi de Facebook. Yani güvenlik ile ilgili endişeleriniz nedeniyle Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini uygulayacaksınız, bunu diğer platformlarda da yapmayı düşünebilirsiniz.

Instag ve WhatsApp hala oldukça platformlar. Bu nedenle hesaplarınızı silme konusunda emin olmayabilirsiniz. Kullanıcı alışkanlıklarınızı hızlı bir şekilde değiştirmeniz zor olabilir. Bu noktada yapabileceğiniz en önemli şey, özel mesajlarınız dahil, platformlar üzerinden yaptığınız tüm paylaşımlarda dikkatli olmak.

Hüseyin Kaplan
Kitap kurdu. Teknoloji meraklısı.